torsdag 27. desember 2007

Juuhhuu!

Fortsatt god jul til alle som kikker innom;)

I dag har vi jobbet av oss noen julekalorier.....håper jeg hehe. Vi har vert en liten tur på vedaskogen også har vi flytta heim 2 sauer som har vert hos nabo bekkren/væren til paring. Om ikke dette var nok så har vi satt Skíma og Raudhetta på stallen. Blir skoing og litt klipping en av de første dagene....vi klipper bare pelsen under mana så de ikke blir så svette.
Alle 4 ser ut som gode og mjuke teddybjørner. Drengur og Von skal få nyte friheten, så er dem ikke mere enn 1 1/2 år heller. Tar dem inn for ormekur og klipping av hover og selvfølgelig vaksinering.
Jeg skal prøve og ta noen bilder i løpet av romjula så dere kan se hvordan de ser ut nå.

Ellers har jula gått sin vante gang med spising av god mat, åpning av pakker og besøk hos slekta. Axel har lært seg hvordan navnet sitt ser ut/skrives så han var snar om å finne sine pakker, Helgi og jeg hadde det ganske så travelt med å holde orden på vilken pakke som var fra hvem.......artig og da shø:)
Dette har vert rolige dager med mye kos. Jeg jobbet i går, litt godt og komme i fart igjen også.... nå har jeg fri til 1.nyttårsdag *herlig* etter det er det fullfart med jobb og barnehage for oss alle 3.

Håper alle har hatt en fin jul/romjul også må dere nyte fridagene og tiden sammen med familie og venner.......det skal jeg iallefall fortsette og gjøre *smiler og nikker*

torsdag 20. desember 2007

Neste prosjekt

Her er mitt siste prosjekt.
Dette skal bli genser til Axel-gutten. Oppdaget plutselig en dag at gutten har vokst ut av alle ullgenserene sine. Fant en ok mønster i Sandnesgarn sitt hefte: Til fjells nr:0511.
Garn hadde jeg fra et tidliger prosjekt. Jeg bruker Peer Gynt og jeg har så mye garn at det blir ullbukser av det også:D Garnet var kjøpt til genser til Helgi for mange år siden.....vet ikke helt hvorfor det ikke ble noe av? Det kommer til nytte nå iallefall!!

Endelig...........

Ja endelig juleferie og endelig ferdig med løper til mamma!!

Først nesten ferdig.......
Ikke akkurat slik som på mønstret men det er noe som heter kunstnerisk frihet;)
Så er ENGLE LØPEREN HELT FERDIG!

Må innrømme at det er mange år siden jeg sydde slikt sist så teknikken er nok ganske rusten........jeg skyller på at symaskinen ikke har knappehulssøm som på mønsteret. Bli bare vanlig kappehuls sting på min samme hva jeg prøver*ergelig*

Så har Axel og jeg laget julekurver og det var gøy! Det blir nok noen til av dem før julen setter inn*nikker og smiler*
Merkelige farger på dette bildet.... men dem pynter fint opp på kjøkkenet.
I morgen blir det by tur for å hente julematen. Det blir servert Islandsk julemat her på juleaften: røkt hamburgerrykk/svinenakke med salat av mais og ananas og kokte poteter og Helgi's super gode saus*nam nam*
Min julemat tar vi på 1.juledag, det er en eldgammel tradisjon. Brunet fenalår skiver og morrpølse som så blir kokt i kraften fra bruningen og vann. Serveres med kokte poteter og skysaus. Blir nok en strekk på sofaen etter disse måltidene ja:D






lørdag 8. desember 2007

Litt av hvert!


Fikk lyst til å vise frem hestene mine;) Da vi flyttet hjem fra Island tok jeg med meg hoppene mine Skíma og Raudhetta, begge blir 12 år neste sommer og er 5 gjengere dvs har både tølt og passgang. Våren 2006 fikk Raudhetta hingsteføllet Drengur og Skíma fikk hoppeføllet Von.

Dette er Raudhetta, Von , Drengur og til slutt Skíma.


Først jeg holder på med framvising må jeg vise frem skinnfellene mine, syns dem ble fine jeg!

Har sydd noen og flere blir det nok for dette er kjempe gøy:D



Sengefellen er sydd av 6 store dalasau skinn ( eller 3 dala og 3 blæs)og den er god og varm, vi har prøvd den!!

Stolfellen kan også brukes til barnepose og i pulk, den er sydd av 2 digre Gotlandsfår skinn.

Noen tøffler og luer har det også blitt;)
Ønsker dere ei fin 2 advents helg. Vi har sett opp ute juletreet i dag og som vanlig mangler det pærer i lysserien:(
Blir nok en handle runde i Kristiansunds søndagsåpne butikker i morgen ja!




tirsdag 4. desember 2007

Gratis shopping;)




I dag har jeg vert på gratis shopping rundt omkring på nettet, har prøvd og finne besøksteller og litt julepynt. Besøksteller fant jeg på http://www.home.no/ og clipart er det fullt av.


søndag 2. desember 2007

1. Advent!




Idag har vi bare kosa oss sammen med venner/familie og feiret to bursdager. No sitter jeg bare og slapper av , har tent adventslys og er ferdig med første del av pyntingen....blir ikke meire før neste helg nå tenker jeg.



Tenkte jeg skulle legge ut bilder av to saueskinn jeg har liggende for salg.Driver med litt skinnfell søm også inn imellom. Det er kjempe morsomt, men nå ser jeg at jeg ikke har tid på en stund og nye skinn får jeg fra garving etter nyttår.....så vis noen andre har meire bruk for dem enn jeg er det bare og si i fra;)



Planen var og sy baby-pose/soveskinn av disse to.

Begge to er myke, store, fin, og ingen av dem er klippet.