lørdag 24. mai 2008

Hest, hest, hest og litt hagearbeid;-)

I går skiftet vi beite til hestene, vi er så heldige å få beite på jorda til en nabo som dere ser på bildene er det riktig så idyllisk der! Som tidligere nevnt bor vi på en av norges perler (hehe jeg er ingen partriot nei).

Dette er da Drengur fra Bekken født 06, han har jeg skrevet litt om tidligere i bloggen. Jr. eier denne luringen som vi håper skal bli en god brukshest om noen år. Iallefall har han vist både trav, tølt og litt pass i fri utfoldelese. (Drengur betyr da gutt på islandsk)Her er da Von fra Bekken født 06 hun også. Dette er ei føken som tar alt med knusende ro, skal noe til før denne kroppen tar beina på nakken og stikker av (en god egenskap som vil komme godt med for en fremtidig eier). Von er heller gjerrig på tølten sin og velger heller passgang. (Von betyr rett og slett von/håp, grunnen til navnevalget var at vi hadde mere håp om en god gangarts hest av henne....med tanke på foreldren hennes, men tiden får vise)

Her ser dere Skima i bakgrunn og Raudhetta forann, begge er født i 96 og ganske så uliker både i sinn og skinn, men begge er snille og greie hester(5gjengere selvfølgelig)

Når man ikke begynner på jobb før kl 16.00 må man ha noe å henge fingrene i på dagen, og da ble dette ressultatet. Planen er å fylle på med sand hele fremside på huset og legg på treplatter oppå.... you see?!

Med dette vil jeg ønske alle ei riktig god helg! legg gjerne igjen spor før dere drar;-)

onsdag 21. mai 2008

Om to mndr.....

Ja, tenk om bare 2 mndr er vi på vei til Island!!
Vi skal ha base i Borgarnes hos søstra til mannen, der holder største delen av slekta og vennen våre til. Siden jeg var der sist har det nok skjedd ganske mye. Eldste sønnen til mannen har fått en sønn Helgi Jr, skal bli artig og hilse på han. Så kommer det et nytt barnebarn i mai/juni ( det er denne klummpen som skal ha skinnfellen jeg har blogga om tidligere).

Ellers har Borgarnes et kjempe fint basseng med barnebasseng, sklier, bobblebad(nuddpótt) i flere utgaver og gufubad(sauna). Pluss at vi da har et privat bobblebad hjemme på altanen til søstra, vi kommer nok hjem som rosiner alle tre :-D

Rekner med det blir noen dager på Stóra-Kalfalækur, det var der jeg jobbet da jeg ble kjendt med min kjære. På denne gården starter noen av rideturene som Ishestar arrangerer. Det er en slik tur mannen skal våre med og hjelpetil på når jr. og jeg reiser heim.
Neste år håper vi å ha sammlet en gjeng med interessert som vil vere med på en slik ridetur. Blir vi 12 eller flere har vi et veldig gått utgangspunkt til å forhandle med Ishestar viss vi har spesielle ønsker.

Dette blir et bildeløst innlegg men en liten oppdatering er det da alikevell!

torsdag 15. mai 2008

PLUTSELIG TILBAKE!

Ja, da har 4 kalver fått gule merker i ørene sine, så veldig fint er det ikke og jeg tror ikke kalven syns det er så gått å få merker i ørene heller men sånn er livet og loven.


Men fra det ene til det andre.......fikk så lyst til å vise frem en påskelilje, tror den har blandet seg med busk og vanlige påskeliljer?. Spesiell er den, det er sikkert.

Så har den ene rododendronen min begynt og blomstre tror den heter Scarlet Wonder.

Det er så artig og pusle i hagen når alt står i knopp/blomst....ser forandringer fra dag til dag!

Går å gleder meg til å få lønn for da skal jeg på hagesenter og kjøpe litt av hvert, eller mye hihi. Har et gjerde opp mot hestebeitet som skulle vert kamuflert med en helårs grønn hekk, så har noen gode ideer mottas de med takk!!

Ser noen hva dette er??

Dette skal så klart bli Klukkan til søster Elin, har listet frem strikkepinnene etter at mannen la ned strikkeforbud(se i tidligere innlegg) Har god tid på denne da, skal ikke være ferdig før til høsten.

Holdt nesten på å glemme å fortelle at den 21 juli reiser vi til Island.... jiiipppi hurra osv!!

Junior og jeg skal vere i 10 dager mens Helgi blir i 12 dager til, det er tross alt hans hjemland(han har vert der minst en gang i året siden vi flyttet da). Jeg har ikke vert på saga øya siden vi flyttet til Norge og det blir 4 år nå til høsten så jeg

GLEDER MED STORT!!

Hallloooo!

OOjjj nå er det snart en mnd siden jeg blogget sist *skammer seg*. Men vi er fremdeles i live og har det bra.
Lamminga er over og alt gikk fint 14 lam av 7 sauer er vi iallefall kjempe fornøyde med:-)

Eller er ikke dette årstiden for å sitte forrann pc'n, har altfor mye og gjøre ute de få timene man ikke er på jobb. Mai har forsvunnet i en jafs så langt. På jobb har det vert opplæring av nye ansatte og mange ekstravakter.

Så er jeg utvalg til 17 mai kommite må vite (heldigvis ferdig med det for 7 år fremmover nå).
Blir nok ikke bunad for meg i år, passer så dårlig å øseopp mat, rigge bord og stoler osv i bunad syns jeg.

I går i det verste regnværet vi har hatt på mange uker kom 5-årsgruppa fra juniors barnehage for å ri *typisk* men ungene var glade og fornøyde de heldigvis!

Nå fikk jeg akkurat en tlf fra onkel så da må jeg løpe (skal merke noen kalver) men kommer tiulbake med mere og bilder senere i dag.
HELT SIKKERT, JEG LOVER PÅ TRO OG ÆRE;-)